green

world

Kvarchomok + Mész + Víz = Ytong

Ytong Vasalt Pallós Technológia

Tisztán ásványi alapanyagokból készül, így mint a kőzeteknek, az Ytongnak sincs semmilyen káros hatása a környezetre. Kizárólag ellenőrzött minőségű alapanyagok kerülhetnek a gyártás folyamatába. A gyártási folyamat az Európai Uniós irányelveknek megfelelően energiatakarékos és környezetbarát.
A gyártási folyamat nem tartalmaz kémiailag lebomló, kiégő, vagy eltávozó pórusképző anyagokat. A tisztán ásványi eredetű YTONG nem megy tönkre és nem támadják meg a rovarok, rágcsálók. Ennek köszönhetően az YTONG rendkívül hosszú élettartamú építőanyag, mivel pórusvázát egy természetes kalcium-hidroszilikát, az ásványi TOBERMORIT alkotja.

Ytong-gyartasabra-hatalmasmin

6 érv a Ytong Vasalt Pallós építési rendszer mellett

Az Ytong Vasalt Pallós építési rendszerrel kiváló minőségű falazottakat és födémszerkezeteket tudunk építeni. Az Ytong Vasalt Pallós rendszer elemeit Ausztriában gyártják az előzetes terveknek megfelelően milliméter pontosan. Az előregyártásból fakadóan a megvalósuló magas műszaki színvonal egységes, gyakorlatilag nincs kivitelezési hibából fakadó teljesítménycsökkenés. Itt a derékszög mindig derékszög. 

A nagy elemekből, és daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m2 falfelület is megépíthető. Ez hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg! Nagy pontossággal előre tervezhető a kivitelezés ütemezése, nincsenek határidő csúszások. Egyrétegű szerkezeti megoldás, ellenőrzött csomóponti kialakításokkal.

Mert az idő pénz! A rendkívül gyors kivitelezési idő miatt az építkezés költséghatékonyan megvalósítható. Az épületek gazdaságos megvalósítása tekintetében az anyagköltség mellett nagy szerepe van a munkaidő és az élőmunka mennyiségének egyaránt. Az Ytong Vasalt pallók alkalmazásával, valamint a külső hungarocell hőszigetelés és a belső vakolás elhagyásával jelentősen csökkenthető a kivitelezési idő és ár. Az Ytong szerkezetépítés során szinte nem keletkezik építési törmelék, így ennek elszállítása és lerakása nem költségtényező.

A természetes páraszabályozó képesség az egyik legfontosabb tényezője a lakótér komfortjának. Az Ytongból épült lakás állandóan kellemes lakóklímát biztosít, akár csak a régi vályogtégla falazatú házak. Hőtároló képessége optimális hőszigetelést biztosít nyáron és télen egyaránt. Számított, mért eredményekkel bizonyítható, hogy az Ytong anyag szerkezetéből fakadóan lényegesen jobb akusztikai teljesítménnyel rendelkezik, mint más üreges téglafal. Az Ytong nem éghető anyag, magas a tűzbiztonság, A1 tűzállósági osztályba tartozik.

Az Ytong zárt gyártási folyamattal készül, melynek kevesebb az energiaszükséglete, mint más építőanyagok előállításának. Például a szilárdításhoz szükséges vízgőzt 85%-ban újra felhasználják. A gyártási hulladékot a folyamat során mindig újrahasznosítják, így az nem terheli környezetünket. 

Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, hisz előzetes tervek alapján milliméter pontosan kerülnek legyártásra, nem keletkezik építési hulladék.

Az előzetes precíz elemtervezés miatt az Ytong szerkezetek költségei előre kiszámíthatóak, azok nem változnak a kivitelezés során.

A komplett rendszer a következőket tartalmazza:

az első felsorolt elem, beljebb van a többinél

Kivitelezés Ytong falpallóval

Egy épületet megtervezni és megépíteni igazán csodálatos feladat. A tervezést – és később a megvalósítást – azonban igazán élvezetessé a homogén építésmódok, a teljes építési rendszerek átgondolt és következetes alkalmazása teszi. A könnyű elhelyezhetőségnek, a kiegészítő munkák csekély mértékének és a gyártás pontosságának köszönhetően egy munkanap alatt 80-100 m2 födém, vagy falfelület biztonsággal elkészíthető.

kép tecknológia 9

Az Ytong pallók szállítása teherautóval történik.

A beépítéshez az elemek oldalára vékonyágyazatú
falazóhabarcsot kell használni.

A pallók beemeléséhez a darukezelőn kívül
csupán két szakmunkásra van szükség.
A beépítéshez

A termékkínálat részét képezik a falpallókon felül a födém
és tetőpallók, valamint az áthidalók egyaránt.

Hőszigetelés

Artboard 4

Az Ytong tégla „a tér minden irányában” ugyanolyan jól hőszigetel, így a hőhidak, a páralecsapódás és a penészedés ellen egyaránt védelmet nyújt. Az Ytong akár kiegészítő hőszigetelés nélkül is biztosítja az alacsony hőveszteséget és fűtési energiaszükségletet.

Tűzvédelem

Artboard 5

A lakás biztonsága szempontjából kiemelten fontos a nem éghető szerkezet. Az Ytong nem éghető anyag, ezért az értékvédelem területén kiválóan teljesít. Betöréssel szembeni ellenállása is kitűnő, kézi erővel nem rongálható meg a falazat.

Lakókomfort

Artboard 6

A természetes páraszabályozó képesség az egyik legfontosabb tényezője a lakótér komfortjának. Az Ytong téglából épült lakás állandóan kellemes lakóklímát biztosít, akár csak a régi vályogtégla falazatú házak.

Teherbírás

Artboard 7

Az Ytong szerkezete maximálisan biztosítja a szükséges erősségű kötés kialakítását, a homogén anyagban nagy pontossággal lehet tervezni és kialakítani a rögzítési pontok helyét, a megfelelő műanyag dübelek alkalmazása nagy teherbírású rögzítést biztosít (pl. konyha felső szekrény, villanybojler).

A komplett rendszer a következőket tartalmazza:

  • Emelet szintmagas falpallók(standard és egyedi gyártású elemek)
  • Mellvéd elemek
  • Sarok elemek
  • Oromfal elemek
  • Áthidaló elemek
  • Parapet elemek
  • Lábazati elemek

Egy 100 m2 földszintes családi ház, teljes falszerkezetének és födémszerkezetének a kivitelezése akár 8 napon belül!

Partnereink:

1. Precizitás

Precizitás: Az Ytong Vasalt Pallós építési rendszerrel kiváló minőségű falazatokat és födémszerkezeteket tudunk építeni. Az Ytong Vasalt Pallós rendszer elemeit Ausztriában gyártják az előzetes terveknek megfelelően milliméter pontosan. Az előregyártásból fakadóan a megvalósuló magas műszaki színvonal egységes, gyakorlatilag nincs kivitelezési hibából fakadó teljesítménycsökkenés. Itt a derékszög mindig derékszög.

2. Gyorsaság

A nagy elemekből, és daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m2 falfelület is megépíthető. Ez hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg! Nagy pontossággal előre tervezhető a kivitelezés ütemezése, nincsenek határidő csúszások. Egyrétegű szerkezeti megoldás, ellenőrzött csomóponti kialakításokkal.

3. Költséghatékonyság

Mert az idő pénz! A rendkívül gyors kivitelezési idő miatt az építkezés költséghatékony. Az épületek gazdaságos megvalósítása tekintetében az anyagköltség mellett nagy szerepe van a munkaidő és az élőmunka mennyiségének egyaránt. Az Ytong Vasalt pallók alkalmazásával, valamint a külső hungarocell hőszigetelés elhagyásával jelentősen csökkenthető a kivitelezési idő és ár.

4. Kiváló épületfizikai tulajdonságok

Mert az idő pénz! A rendkívül gyors kivitelezési idő miatt az építkezés költséghatékony. Az épületek gazdaságos megvalósítása tekintetében az anyagköltség mellett nagy szerepe van a munkaidő és az élőmunka mennyiségének egyaránt. Az Ytong Vasalt pallók alkalmazásával, valamint a külső hungarocell hőszigetelés elhagyásával jelentősen csökkenthető a kivitelezési idő és ár.

5. Környezetvédelem

Nincs építés hulladék a helyszínen. A falazati elemek külső hungarocell hőszigetelés nélkül is teljesítik a most bevezetett energetikai követelményeket. Az Ytong Vasalt palló kiváló hőszigetelő és hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik

6. Kiszámíthatóság

Az előzetes precíz elemtervezés miatt az építkezés költségei előre kiszámíthatóak, azok nem változnak a kivitelezés során.

Szerkezetkész kivitelezés
akár 6 hét alatt!


Az Ytong Vasalt Pallós építészeti rendszerrel ez is lehetséges!
Akár 6 hét alatt elkészítjük családi házának alapozását, az ehhez tartozó földmunkákkal, az Ytong építési rendszerből megépülnek a főfalak, födémek, nyílásáthidalók. A komplett tető is megépítésre kerül tetőhéjazással, bádogozással, valamint az eresz és lefolyócsatornák megépítésével.